Tekijät

Turun Kirjakahvila

Osuuskunta Turun Kirjakahvila syntyi vaihtoehtoisuuden kaipuusta vuonna 1981. Aluksi toiminta-ajatuksena oli tuoda maahan ulkomaista tutkimuskirjallisuutta, mutta 2000-luvun puolella kahvilatoiminta ja tapahtumatuotanto ovat painottuneet toiminnassa enemmän. Kirjakahvila perustuu vapaaehtoisten omaehtoiseen toimijuuteen. Kirjakahvila pitää yllä kodinomaisissa kahvilatiloissaan, paitsi mainiota vegaanista kahvilatarjomtaa, myös kiinnostavaa keskustelua, tasokasta näyttelytoimintaa, monipuolisia esiintymisiä ja pienimuotoista kirjakauppatoimintaa. Kirjakahvilan keskiössä on ruohonjuuritasolta ponnistava laadukas, kiinnostava ja taatusti erilainen tapahtumatuotanto. Tuotantoja tehdään kaikilta taiteenaloilta, niin isompia kuin pienempiäkin tilaisuuksia.

Kirjan talo

Linnankatu 24:ssa sijaitseva Kirjan talo tarjoaa toimisto- ja kokoustiloja alueen kirjallisille toimijoille. Kirjan talo on yhdysside turkulaisten kirjailijoiden, lukijoiden, kustantamoiden, harrastajakirjoittajien ja tutkijoiden välillä.

Kirjan talo on sekä yhdistys, että fyysinen tila. Yhdistyksenä Kirjan talo – Bokens hus ry on sateenvarjo tiloissa toimivien yhdistysten yllä. Kirjan talo törmäyttää ideat ja tekijät, edistää ruohonjuuritason kulttuurielämää ja toimii linkkinä julkisen sekä kolmannen sektorin välillä. Kirjan talo ry. tarjoaa myös kirjoittajakoulutusta Turun ja lähialueiden harrastajakirjoittajille.

Kammio ry

Kammio ry on Turun yliopiston luovan kirjoittamisen opiskelijoiden yhdistys. Kuten oppiainekin, myös 2004 perustettu Kammio on vielä nuori ja vetreä. Tärkeimpänä tehtävänään järjestö auttaa oppiaineen kehittämisessä opiskelijoiden haluamaan suuntaan, mutta myös sekalaisen opiskelijayhteisön yhdessä pitäminen ja luovan vaikutuksensa ulottaminen niin yliopiston sisä- kuin ulkopuolellekin ovat tärkeitä kohtia asialistassa.

Kammion perinteisintä toimintaa on vuotuisen antologian julkaisu. Kirjanen kokoaa luovan kirjoittamisen opiskelijoiden kirjoituksia, mitä merkillisimmistä aiheista, tyylikkääksi kokoelmaksi. Muulla ajallaan Kammion väki järjestää jäsenistölleen jopa tempausmaisia irtiottoja arjesta ja on mukana erilaisissa projekteissa kulttuurialan muiden toimijoiden kanssa. Lisää tietoja järjestöstä löydät järjestön kotisivuilta.

Prometheus ry.

Prometheus ry on Turun yliopiston yleisen kirjallisuustieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Prometheus tarjoaa kirjoihin ja kulttuuriin viehtyneelle opiskelijalle paikan kaltaistensa joukossa. Jo vuodesta 1977 se on koonnut yhteen yleisen kirjallisuustieteen opiskelijoita, jotta yliopistomaailmassa ei tulisi ikävä, opiskelut sujuisivat jouhevasti ja vapaa-ajallakin riittäisi mielekästä toimintaa. Lisää tietoa järjestön toiminnasta löytyy kotisivuilta.

Tapahtumaa tukevat:

Turun museokeskus

Mukana myös:

Varsinais-Suomen Viro-keskus