Kirja irtin iltaklubi tuo esiin musiikkia, runoutta ja räppiä

Festivaalin päättävällä iltaklubilla lavalle astelee monipuolinen joukko taiteilijoita kirjallisuuden, musiikin ja runouden alalta. Iltaklubi pidetään Kirjakahvilassa klo 20-02 ja sinne on vapaa pääsy. Illan juontaa Jouni Teittinen.

Jonimatti Joutsjärvi on turkulainen runoilija ja esseisti. Hän on tullut tunnetuksi myös kritiikeistään ja performansseistaan. Joutsijärvi avaa iltaklubin runoperformanssilla klo 20.30.

Ilta jatkuu venäläisen runouden parissa ja tapahtumaa tukeneen Cultura-säätiön tervehdyksen tuo Irma Kettunen. Omia runojaan esittävät Olga Pussinen ja Natalja Meri. He lausuvat myös runoja Anna Ahmatovalta ja Boris Pasternakilta. Taustalla soivat Sergey Sokolovin sävellykset. Runot esitetään sekä suomeksi, että venäjäksi. Jevgeni Guzeev esittää itse säveltämäänsä musiikkia Anna Ahmatovan runoihin, balladeja Aleksander Blokin runoihin sekä romansseja omiin teksteihinsä.

Syömisen äänet aloittaa settinsä klo 22.00. Kahden miehen ja yhden naisen muodostama yhtye, joka luo rumpujen, huutolausunnan ja kitaravahvistimen kautta soitetun halpissynan avulla päällekäyvää, äänekästä musiikkia. Syömisen ääniä voi kuunnella täältä.

Illan päättää helsinkiläinen rap-artisti Mercedes Bentso, joka on mukana myös päiväohjelman rap-aiheisessa paneelikeskustelussa. Monipuolisena taiteilijana tunnetun Bentson kappaleet kertovat tämän omasta elämästä ja sisältävät feministisiä kannanottoja esimerkiksi rap-maailman sovinismia tai syrjintää vastaan. Keikka järjestetään yhteistyössä feministinen aikakauslehti Tulvan kanssa.

Mainokset