Kirja irti! 2013 kiittää ja kääntää katseen kohti tulevaa

Kesä on otettu vastaan kirja kourassa! Brinkkalan pihan kaunokirjallisen elämän vuoden kohokohta on jälleen takana ja Kirja irti! 2013 painuu muistoihimme auringonpaisteisena, kiinnostavana ja monipuolisena kirjallisuuspäivänä.  Järjestäjäjoukko vetäytyy hymyssä suin visioimaan tulevaa!

Tapahtuman teemaksi valittiin kirjan rooli yhteiskunnallisena vaikuttajana, ja aihetta käsiteltiin monesta eri perspektiivistä. Kammio ry:n tuore antologia Sivulliset tarkasteli yhteiskuntaa sen laidoilta. Yksi antologian kirjoittajista, Joona Talvi Pyökki, toteaa että sivullisuus kiehtoo, koska se asettaa rajat normaalille. Sopeutuminen on tässä yhteydessä yliarvostettua ja huomasimmekin, miten Brinkkalan pihalle kasvoi Kirja irti! -päivän aikana jonkinlainen vertauskuvallinen Sherwoodin metsä, jossa marginaalissa elävät ja väärinajattelijat saivat tilaa hengittää, ajatella ja kohdata toisensa.

Päivän aikana kuulimme keskusteluja afrikkalaisesta kirjallisuudesta, (itse)sensuurista ja siitä, mitä uskaltaa kirjoittaa. Mietimme vaihtoehtoisten sukupuolten esittämistä kirjallisuudessa. Ihmettelimme matkaopasta ei-minnekään. Tutustuimme esittävään sanataiteeseen. Sukelsimme tuntemattomaan ja nousimme sieltä kirja kourassa ja raikkaat ajatukset mielessä. Minne uteliaat askelemme seuraavaksi vievät, sen kuulette myöhemmin! Tavataan taas ensi vuonna!

Mainokset