Kirjailijavieraana Marko Hautala la 14.5. klo 17:00

Kirjailijavieraana Marko Hautala, jonka uutuusteos TORAJYVÄT ilmestyy juuri festivaalin kynnyksellä 13.5.2011!

TORAJYVÄT

”Jos jotakin on vielä sanomatta, tulkaa. Aikaa ei ole paljon.”

1600-luvulla Spegelön saarelle haaksirikkoutui kaleeri, joka kuljetti noituudesta ja tuhopoltosta syytettyä Jakob Mörtiä. Hänellä oli mukanaan pussillinen jyviä.

Jenni ja Aaron vaikuttavat onnellisilta. Miehen poliittinen ura on nosteessa, nuori vaimo nauttii äitiydestä ja hieman ylivilkkaasta Miro-pojastaan. Mutta sitten saapuu kutsu Pohjanlahden ulkosaaristoon. Siellä asuu Aaronin aikuinen poika Markus, jonka elämää varjostaa kolarissa tullut aivovaurio. Kutsusta ei voi kieltäytyä, sillä se saattaa olla viimeinen tilaisuus sovitukseen. Jenni on Markuksen entinen rakastettu, ja isän skandaalimainen suhde poikansa tyttöystävään on haava, joka ei arpeudu.

Vierailu alkaa pian saada pahaenteisiä sävyjä. Tuomitsevaa suhtautumista Jenni tiesi odottaa, mutta läsnä on myös jotain muuta. Saaren peilit vääristävät katsojan kuvan. Outo kalalaji on jähmettynyt uhkaaviksi parviksi rantaveteen. Jakob Mörtistä on aika jättänyt, mutta hänen perinteensä ja lakinsa elää. Menneisyyden paino lepää yhä raskaana saaren yllä…

MARKO HAUTALA

Marko Hautala on vaasalainen kirjailija, jolta on aiemmin julkaistu romaanit Itsevalaisevat (2008) ja Käärinliinat (2009). Hän on työskennellyt mm. elokuvakääntäjänä ja opettajana sekä hoitajana psykiatrisessa sairaalassa. Käärinliinat palkittiin v. 2010 Kalevi Jäntin palkinnolla, ja romaanin oikeudet on myyty Italiaan. Hautala on viime aikoina herättänyt suurta kiinnostusta kansainvälisillä kirjamessuilla. Torajyvät-romaanin oikeudet on myyty Saksaan.

Marko Hautala haastateltavana Kirja irti! -festivaaleilla la 14.5.2011 klo 17:00. Haastattelijana Jouni Teittinen.

Mainokset